top of page
gezonde Morning

Diëtist

Eva Snoeck
Foto2.jpg

In september behaalde ik mijn bachelor Voedings- en Dieetkunde. Hierna koos ik ervoor om me verder te specialiseren in het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), diabetes en nefrologie. Met deze uitgebreide kennis ben ik in staat om u te begeleiden bij het optimaliseren van uw voedingspatroon en het verbeteren van uw algehele gezondheid. Ik begrijp dat elk individu unieke behoeften en doelen heeft, daarom hanteer ik een persoonlijke en holistische aanpak. Door samen te werken, zullen we haalbare doelen opstellen die specifiek afgestemd zijn op uw situatie. Dit omvat niet alleen het aanpassen van uw voeding, maar ook het bekijken van andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid, zoals levensstijl, beweging en mentale gezondheid.

 

Samen op weg naar een gebalanceerd leven!

 

Tarieven:

Kennismakingsgesprek: gratis (20min) (online of fysiek)

Intakegesprek: €60 (60-75min)

Tweede gesprek: €45 (45min)

 Opvolggesprek: €30 (30min)

Intake FODMAP: €70 (75-90min)

Opvolg FODMAP: €60 (60min)

Voor- en zorgtraject diabetes:

 

Graag geef ik wat meer uitleg over het voor- en zorgtraject diabetes. Diabetes is een veelvoorkomende aandoening die invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Een gezond dieet speelt een essentiële rol bij de behandeling en het beheer van diabetes.

 

Het voortraject is bedoeld voor mensen met de diagnose diabetes type 2 die nog geen behandeling met insuline of andere injecties ontvangen. Het eerste aanspreekpunt is uw huisarts. Bovendien heeft u recht op extra begeleiding en financiële voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld jaarlijks recht op een tegemoetkoming voor 2 sessies van 30 minuten bij mij als erkend diëtist. Hiervoor is een voorschrift van uw huisarts vereist. U betaalt de consultatiekosten bij mij en ontvangt een getuigschrift. Dit getuigschrift dient u in bij de mutualiteit die de consultatie terugbetaalt op het remgeld na. Als u in aanmerking komt voor extra educatie, heeft u ook recht op maximaal 4 educatiesessies per jaar bij mij als erkend diëtist-diabeteseducator. Voor deze sessies hoeft u niets te betalen.

 

Het zorgtraject is bedoeld voor personen met diabetes type 2 die behandeld worden met inspuitbare diabetesmedicatie. Het kan ook worden gestart wanneer de behandeling met bloedsuikerverlagende medicatie (pilletjes) onvoldoende resultaat oplevert en een inspuiting wordt overwogen. Elke patiënt in het zorgtraject heeft recht op 5 educatiesessies van 30 minuten, op voorschrift van de huisarts. Daarnaast heeft u jaarlijks recht op een tegemoetkoming voor 2 sessies van 30 minuten bij mij als erkend diëtist.

 

Zorgtraject chronische nierinsufficiëntie:

 

Er bestaat ook een zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Chronische nierinsufficiëntie is een aandoening waarbij de nieren geleidelijk hun vermogen verliezen om afvalstoffen uit het lichaam te filteren en de balans van vocht en mineralen te reguleren. Ook hier speelt voeding een cruciale rol. Een aangepast dieet kan helpen de progressie van de ziekte te vertragen, de symptomen te verminderen en het welzijn van de patiënt te verbeteren.

 

Om in aanmerking te komen voor een zorgtraject zijn er een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen. Deze voorwaarden zijn onderverdeeld in medische en andere voorwaarden. Uw arts kan u hier meer uitleg over geven. Als patiënt biedt het zorgtraject verschillende voordelen. Eén van deze voordelen is de gedeeltelijke terugbetaling van consultaties bij mij op voorschrift van uw arts. Hierbij betaalt u als patiënt alleen het remgeld. Het aantal educatiesessies dat u ontvangt, is afhankelijk van het stadium waarin u zich bevindt.

 

Contact:

 E-mail: dietist.evasnoeck@hotmail.com

GSM: +32 472 55 63 21

Wenst u een afspraak in te boeken?

bottom of page